21 februari Ff een verhaaaaaltje

21 februari 2010 - Paramaribo, Suriname

Goedenavond allemaal!!!!!

Hoe gaat het daar in Nederland? Hier gaat het naar omstandigheden goed!

Had niet zulk leuk nieuws namelijk dat mijn pake in het ziekenhuis ligt, en dan wil je natuurlijk het liefst bij je familie zijn om elkaar te steunen. Maar je zit zo ver weg en je kan niks doen, dat geeft een heel naar gevoel. Gelukkig gaat het nu, na een zware operatie, weer een beetje beter met hem.

Maar hoe gek het ook klinkt, het leven gaat dan ook hier weer door. Zoals bijvoorbeeld de Salsa lessen, we hebben zowaar een proefexamen gehad afgelopen vrijdag en aankomende vrijdag is dan het 'echte' examen en kunnen we promoveren naar een hogere groep. Het is een hele happening met jury en al! Een hele ervaring.. Maar I like it!!!!! Ik vind het salsa dansen echt helemaal geweldig. Als we hier uitgaan in ZsaZsaZsu, dat is een heeeele leuke discotheek, dan zijn we dus ook vaak in de salsa zaal te vinden. Hier kun je dan 'het geoefende' in het écht uitvoeren en dan leer je het ook veel beter.

Verder ben ik nog steeds op zoek naar een stage, wat dus best wel moeilijk gaat. Maar ik hoop nou om morgen écht een plek te vinden want ik ben het zo langzamer hand wel zat aan het worden. Ik wil hier aan de slag en met de mensen in gesprek gaan. Ik heb morgen nog met 2 instellingen contact namelijk het psychiatrisch centrum en de Esther stichting. Dit laatste is een stichting voor (ex)lepra patiënten. Ik hoop dat ik bij één van deze beide snel aan de slag kan. Dus daar ga ik morgen weer actief mee aan de slag. Ook Marijke heeft morgen een gesprek, dus hopelijk komt dat goed.

Gister avond zijn we dus weer lekker uit ons dak gegaan in ZsaZsaZsu, dat was erg gezellig! Maar om 9.00 uur stond de taxi hier vanmorgen alweer voor de deur, we zijn op 'trip' geweest naar het o zo mooie Groningen. Dit is de plek waar mensen vroeger met de oorlog aan land kwamen in Suriname, zo zijn bijvoorbeeld de kanonnen nog in tact. Ook zijn we bij een bedevaarstoord van het hindoeïsme geweest waar mensen heen gaan om soms dagen achtereen te bidden. Er stonden veel grote beelden en het was er erg kleurrijk. Een hele ervaring en we hebben ook mooie foto's gemaakt! Deze foto's zet ik overigens op mijn hyves, want dat is makkelijker uploaden, dus mocht je de foto's willen checken dan kan dat op www.sjoekewal.hyves.nl Vervolgens zijn we een beetje het binnenland ingegaan om daar bijvoorbeeld langs de kant van de weg te stoppen en dan de vruchten van de bomen te eten. Heel erg leuk is dat! Ook hebben we een cassave uit de grond getrokken en meegenomen naar huis. Cassave is een soort van aardappel, en groeit dus in de grond. Deze kun je schillen, ongeveer 15 minuutjes laten koken en dan kan je ze in een beetje olie opbakken. Dit heeft Meneer Prem ons gedemonstreerd toen we weer thuis kwamen. Het is echt heel erg lekker. Als je een beetje buiten de stad bent zie je ook hoe de mensen daar leven. Ze kunnen leven van alles wat om hen heen groeit en leeft, heel indrukwekkend. Ze verbouwen hun eigen gewassen en fokken dieren om die vervolgens zelf te slachten en lekker op te eten. Meer heeft een mens ook eigenlijk niet nodig. De natuur is hier trouwens ook echt PRACHTIG, met heel veel mooie bomen en planten. Het lijkt me dan ook nog heel erg leuk om het binnenland écht in te gaan. Dit wordt hier ook vaak aangeboden in de zogenoemde 'trips'. Ik ga dat natuurlijk nog doen en dan zal ik jullie er ook uitgebreid over vertellen. Op de terugreis naar Paramaribo kwamen we een gigantische slang tegen, deze lag (jammer genoeg, maar toch ook maar weer gelukkig) dood aan de weg. Een wurgslang werd ons verteld en dit was nog maar een kleintje (ook hiervan zet ik een foto op hyves). De grote wurgslangen eten bijvoorbeeld schapen die ze in één slok opeten. Ongelofelijk toch????? Dit was dan maar een kleine, maar ook die heeft indruk op me gemaakt. Dat leeft hier gewoon in het wild!!Onderweg hebben we nog ergens gegeten, wat erg gezellig was! En toen kwamen we rond een uur of 5 weer thuis en hebben we dus de cassave gekookt en opgegeten. Heel lekker en we gaan dit waarschijnlijk zelf ook nog wel een keer maken, want het is heel makkelijk.

Ik vind het trouwens super leuk om te horen dat jullie me zo trouw volgen!! Blijf dat vooral doen want er zullen nog veeeeeeeeeele verhalen volgen!

Nou dat was het dan weer voor deze keer, tot blogse allemaal!

Dikke tut en een brasa (knuffel) vanuit Paramaribo.

geertje:
22 februari 2010
hey Sjoek, fijn weer wat te lezen. Ik hoop dat ik met je de binnen landen nog in kan gaan.. natuurlijk samen met pake en beppe!
Pake heeft vanochtend met beppe gesproken , dus is weer bij uit narcose [goed he] geeft jou vast ook beetje rust daar om dit te horen.Ik zal voor je duimen dat de stage vandaag mag lukken!!
veel suc 6 en spreek of hoor je later..dikkke kus van je moeder
Lonnie:
25 februari 2010
Heee die Sjoeke!
Leuk man om je verhalen te lezen hoelang blijf je daar?
Je zult je vriend vast wel missen!
Take care!
26 februari 2010
Hey Sjoeke!

Wat leuk om je verhalen te lezen. Hopelijk vind je snel een stage.
Je doet super veel leuke dingen, gaaf zeg! Geniet er lekker van en doe de groetjes aan Marijke!

Dikke kus van Maayke vanuit Zuid-Afrika!!
Johan, Heleen & Emma:
27 februari 2010
Hoi Sjoek,
Zo te horen (lees: lezen) vermaak je je nog goed! Heb je intussen een stage-plek gevonden? Daar kwam je tenslotte voor. Ik hoop snel weer iets van je te lezen. Groetjes, Heleen
Baukje:
1 maart 2010
schat!!!!!
wat super om te horen dat je het zo naar je zin hebt! ik ben net terug van wintersport dus had nog niet alles gelezen!
hoe is het met je stage? ondertussen een gevonden? ik hoop het voor je....
ik zal je heeel trouw blijven volgen hoor haha. geniet er van en voorzichtig natuurlijk!!!
dikke dikke kus!

p.s. kunnen we je op je nl nr smsen of naar dat buitenlandse nr?
Baukje:
1 maart 2010
en natuurlijk heeeel erg veel sterkte met je Pake, wat naar om te horen! Ook voor je familie!!!
xxx

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: